ToBuy Shop Blog

Megéri utángyártott tonerrel nyomtatni?

Toner
Olcsó nyomtatás
Szűrés törlése
Sándor
2021.10.04 09:59
Megéri utángyártott tonerrel nyomtatni?

Számtalanszor nekünk szegezték már ezt a kérdést, ezért mos összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket és ebben a cikkben sorban megválaszoljuk azokat.

Megéri utángyártott tonerrel nyomtatni?

Számtalanszor nekünk szegezték már ezt a kérdést, ezért mos összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket és ebben a cikkben sorban megválaszoljuk azokat.

 

Elveszíti-e a nyomtató a garanciát, ha utángyártott tonert használunk?

A 2000-es évek közepéig a nyomtatók dobozára is feltüntették, nem eredeti kellékanyaggal való használat esetén elveszíti a garanciáját a nyomtató. Azonban, valamikor a 2000-es évek közepén egy Európai Uniós szabályozás megtiltotta ez, mert ez sérti az utángyártott kellékeket gyártók üzleti versenyhelyzetét. Tehát a gyártók nem utasíthatnák el emiatt a készülékek garanciális javítását, de sajnos a valóságban ez sokszor megtörténik. Erre a problémára, egy jó megoldás lehet az, ha az újonnan vásárolt nyomtató mellé csomagolt bemutató tonert nem nyomtatjuk ki, addig amíg van garancia az eszközre és ha netán elromlik ez idő alatt, akkor az eredeti tonerrel küldjük vissza a garanciális szervizbe.

 

Milyen minőségben tudunk nyomtatni egy utángyártott tonerrel?

Ez változó, mivel ezen a területen is vannak rossz minőségben gyártók, de olyanok is, akik szinte megegyező minőségben gyártanak a gyárival. Nagyon kevés olyan gyártó van, ma a piacon, akiknek a kellékei megközelítik az eredeti minőségét, ezért mindig érdemes megbízható helyről beszerezni az utángyártott kellékeket, ahol esetleg segítséget is kapunk az értékesítő kollégáktól, a számunkra legoptimálisabb márka kiválasztásában.

 

Mennyivel olcsóbb egy megbízható utángyártott toner a gyáritól?

Egy új nemrégen megjelent nyomtató esetében a legkisebb a különbség és általában azonnal nem is elérhető az utángyártott alternatíva. Általában a nyomtató megjelenését követő féléven belül elkészülnek az utángyártott kellékek is, de ekkor még nincs akkora különbség árban, a fejlesztési költségek miatt. Aztán évről évre egyre olcsóbbak lesznek az utángyártott kellékek az eredetihez képest és nem ritka, hogy egy 3-5 éve megjelent nyomtató esetében már, töredék áron is elérhető egy jó minőségű utángyártott alternatíva.

Eredeti HP CE285A toner 1600 oldal 22.395Ft (jelenleg legolcsóbb árukeresős ár) 13,99Ft / oldal 5%-os fedettséggel

Utángyártott Tobuy Print CE285A toner 2000 oldal 2.229Ft (jelenleg) 1,11Ft / oldal 5%-os fedettséggel

 

Mely márkáknál érdemes utángyártott tonert használni és melyeknél nem?

Mi elsősorban a mono laser nyomtatók, tehát a fekete-fehér nyomtatásra képes eszközök esetében javasoljuk az utángyártott tonerek használatát. A HP kisirodai nyomtatóinál van a legkevesebb gond az utángyártott kellékek használatával. Aztán a Samsung, Kyocera, Brother, Epson, Canon nyomtatókkal is jellemzően kevés a gond, de az OKI nyomtatók esetében már nem ez a helyzet. Az OKI nyomtatóknál már jóval sűrűbben adódik gond és elég nehéz megtalálni a megfelelő márkát az adott típushoz. Sajnos a színes laser nyomtatók esetében is hasonló a probléma, mivel ezeknél az eszközöknél nagyon sokat romlik a nyomtatás minősége ha utángyártott kelléket használunk, vagy szinte ugyanazon az áron kell megvásárolnunk, mint a gyári tonert.

 

Konklúzió

Sajnos amíg a nyomtató gyártók, a kialakult versenyhelyzet miatt kénytelenek a nyomtatóikat gyártási ár közelében értékesíteni és a valódi hasznot az utólag értékesített kellékanyagoktól várják, addig nem lesznek számottevően olcsóbbak az eredeti kellékek. Ezért minél többet nyomtatunk, annál többet tudunk spórolni egy jól megválasztott utángyártott toner használatával.

A legfontosabb egy jó partner, aki segít már a nyomtató kiválasztásánál, így éves szinten akár több százezer forintot is megspórolhat.

 

Legyünk zöldek és környezettudatosak, az üres toner veszélyes hulladék.

Ezért amennyi tonert vásárol nálunk, annyi üres tonert visszaveszünk öntől és egy újrahasznosító üzembe szállítjuk, ahol szigorú feltételek mellet semlegesítik a veszélyes anyagokat.

Az olcsó nyomtatás támogatója a Tobuy, kezd itt a keresést

ToBuy Print Tonerek